+

FAQ: Ofte stilte spørsmål om Dart:

Hva er en dartskive laget av?

En god dartskive er alltid fremstilt av sisal (plantefibre fra Agave-planten) Noen billige dartskiver er laget av hardkomprimert papir, men disse er i leketøykategorien motsatt av hva mange tror, samt så har dartskiver aldri vært laget av hestehår.

 

Skal en dartskive ha vann?

Nei! en dartskive må aldri få vann eller fukt på seg. Det korter levetiden markant. Da fibrene utvides er det stor sannsynlighet for at dartskiven buler eller flytter feltene ut av inndelingen.

 

Hvordan oppbevares en dartskive?

Den skal oppbevares tørt (ikke fukt eller vann) og vekk fra direkte sol og varmekilder, da dette tørker fibrene i skiven. 

 

Hvordan roterer man dartskiven.

Tar av tall ringen på dartskiven, og roterer deretter skiven i klokkeretning for eksempel 72 grader. Så 14 feltet blir det nye 20 feltet. Deretter monteres tall ringen tilbake slik at 20 er øverst på skiven. Denne prosessen forlenger levetiden på en dartskive og kaster du mye bør du utføre dette en gang i uken.

 

I hvilken høyde skal en dartskive henge og hvor lang er kasteavstanden?

En dartskive skal henge slik at senter i skiven (bull's eye) er i en høyde på 173 cm fra gulvet. Kasteavstanden til skiven er 237 cm målt fra skivens front. I soft tip er avstanden 242 cm.

 

Hva avgjør en dartskives kvalitet?

Det gjør primært kvaliteten av råmaterialet til produksjonen (sisal). Her finns flere forskjellige kvaliteter. Kjøper man en dartskive til minimum 500 kr så vil man som oftest få god kvalitet. Sluttproduktet blir aldri bedre enn det råmaterialet som er levert til produksjon, og fordi at det er ett naturmateriale så vil man kunne oppleve at kvaliteten av en spesifikk modell ikke nødvendigvis er identisk i hver eneste produksjon av modellen.

 

Hva består en dartpil av?

En dartpil består av 4 elementer. Selve tønnen der hvor man holder. I front av tønnen er det montert en spiss, disse kan du få i en rekke forskjellige utgaver. Det som medfølger, er som regel en standard utgave fra fabrikk. Det kreves spesial verktøy for å skifte spisser på dartpiler. I bakkant av tønnen er det montert bakstykke som igjen holder flights. Bakstykker kommer i forskjellige lengder og material, flights kommer i forskjellige materialer, størrelser og tykkelser.

 

Dartpilen min er knekt:

Det kommer ofte henvendelser om at dartpilen er knekt, dartpiler knekker ikke, men bakstykkene kan knekke ved utsprett eller fall i gulvet. Da bakstykkene er skrudd fast til tønnen så kan det være rester av dette i gjengene på tønnen, ofte er dette noe utfordrende å få ut. her finnes også verktøy for å lette på jobben. Ett produkt vi anbefaler er Ultimate Tune-UP kit for nye spillere, her får du ett sett med forskjellige lengder bakstykker og forskjellige flights, samt verktøy for å fjerne knekte bakstykker.